BREEZE
GARDEN DESIGN
020 8993 4377
Home | Process | Projects | Contact | About | Blog

A Large Town Garden

  • View from the dining terrace across the garden

    View from terrace across the garden

  • View across whole garden

  • View from garden building back towards the house

    View from garden building back towards the house

  • Side view across garden

    Side view across garden

  • Sloping curved rendered wall

    Sloping curved rendered wall

  • Curved sandstone path

    Curved sandstone path

  • Garden studio incorporates storage to the side

    Garden studio incorporates storage to the side

  • Dahlias, perennials and grasses

    Dahlias, perennials and grasses

  • Salvia, phlomis and grasses

    Salvia, phlomis and grasses

The original garden here contained a number of different elements that didn't work easily together as well as some raised deck, an old shed and a garage with an asbestos roof. The brief was to create a garden that would incorporate a new garden building, screen and provide access to a parking area, include as many of the existing plants as possible, and allow the owners to do some gardening! We designed an oval shaped lawn, with curved paths on each side - one to go to the new building, and one to the parking area, a sloping curved rendered wall along one side to cope with the changing levels, and areas for seating near the house and at the end of the garden in front of the new studio.

Constructed by: Garden Solutions

Garden building by: Green Retreats

© Sue Creak 2012